Heb ik hard of zacht water?

0

Kalkaanslag herkennen

Kalkaanslag in de douche of een troebel laagje bovenop een versgezet kop thee: het zijn aanwijzingen dat je hard water hebt. Maar hoe hard is het water precies? En wat betekent dat voor de levensduur van jouw witgoed en voor de smaak van jouw water? Voor een antwoord op deze vragen is het nodig om de waterhardheid te testen.

Zo werken de teststrips

Waterhardheid testen doe je door middel van teststrips. Met onze gratis waterhardheid teststrips kun je precies aflezen hoeveel calcium en magnesium er in jouw drinkwater zit. Zo werkt het:

  • Bestel de strips via het formulier onderaan deze pagina.
  • Hou de teststrip kort in vers water.
  • Kijk naar de verkleuring van de vakjes.
  • Elk vakje staat voor een bepaalde waarde.

Wat betekenen de testresultaten?

De teststrips maken de waterhardheid meetbaar. De hardheid van water meten we in °dH, oftewel Duitse Hardheid. De gemiddelde waterhardheid in Nederland is 8 °dH. Maar zelfs als je in een gebied woont met zacht water, heb je nog last van kalkaanslag. Want kalkaanslag ontstaat al bij het verwarmen van water van 1 °d.

Bij 4 – 7 °dH spreken we van zacht water. Vanaf 8 °dH zorgen calcium en magnesium merkbaar voor harder water en is een waterontharder onmisbaar.

Hard water wordt weer zacht met een waterontharder op maat. Ga je een waterontharder kopen? De waterontharder van Omega is krachtig dankzij de werking van hoogwaardig kunsthars en is onderhoudsvrij. Kies voor 100% zacht, kies voor Omega.

Meer info: https://www.omegawater.nl/waterhardheid-test/

Was dit artikel nuttig?

Je zou wellicht ook Meer van deze auteur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.